Trisco ondersteunt Anti Pest Campagne!

Jaarlijks is Trisco, initiatiefnemer van Digiwelt Deutsch, sponsor van de anti-pest campagne van sociaal veilig onderwijs. Sociaal veilig onderwijs is een stichting gericht op het voorkomen van pestgedrag tussen alle betrokkenen in het onderwijs. Voor alle betrokkenen is een veilige schoolomgeving van belang; kinderen, ouders, leraren, schoolbestuurders, niet-onderwijzend personeel en allen die direct of indirect met de school te maken hebben.

‘Dit is een pestvrij gebied’ is een landelijke anti-pest campagne. Pesten is een serieuze zaak, ook binnen het onderwijs. Twee termen die veel door elkaar worden gebruikt zijn ‘pesten’ en ‘plagen’. Echter, de definities van deze woorden zijn een wereld van verschil. Een beetje ‘plagen’ is niet gemeen bedoeld. Het is voor beide partijen grappig en het is niet constant gericht op één persoon. Pesten is anders, pesten is doelgericht op één individu. Het is niet positief of aardig bedoelt en er is vrijwel altijd sprake van een machtsverschil. Degene die pest wordt vaak omringd door meelopers en degene die wordt gepest, staat er veelal alleen voor.

Vandaag de dag kan op allerlei manieren worden gepest. Wanneer iemand fysiek wordt aangevallen is het sneller zichtbaar dan wanneer iemand psychisch wordt aangevallen. Op psychisch niveau is vele mate subtieler en voor buitenstaanders moeilijker te zien. Iemand buitensluiten, roddels verspreiden, bespotten met woorden, uitschelden, hetzij rechtstreeks hetzij via de digitale weg. Los van hoe er wordt gepest, pesten is gewoon een no-go. Het kan iemand, zeker een kind, emotionele schade toebrengen, waar men zelfs jaren later nog de gevolgen van ondervindt.

Dat is voor Trisco/ Digiwelt Deutsch de belangrijkste reden om ieder jaar sponsor te zijn voor deze landelijke campagne. Iedereen verdient goed onderwijs in een veilige omgeving.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.